Skapa bra förutsättningar

Har du en förkärlek till motorsport och kanske inte har åldern inne för att köra större bilar så kanske du kan börja med gokart för att träna och bli en bättre förare.

Övning ger färdighet brukar det heta och den som tränar riktigt hårt kan komma att bli riktigt bra i sin gren. För många så kan det finnas andra i familjen som håller på med någon form av motorsport som lockar resten av familjen att också köra fort. För att köra rally så gäller att inneha rätt licens för den sportgren som man har avsikt att delta i.

Från 13-års ålder kan du bli kartläsare och få den erfarenheten i en rallybil, vid 16 års ålder så kan man tills man fyller 18 år vara juniorförare, du ska ha ett giltigt körkortstillstånd och medlem i någon motorklubb. Du ska också inneha en godkänd handledare för övningskörning och även ha licens för kartläsare.

Att som ung vänta till den dagen då körkort ska tas är mycket spännande, uppkörningsdagen är något speciellt. Ska man klara sig eller blir man kuggad på något. När man får sitt efterlängtade körkort så kan en frihetskänsla infinna sig att själv sätta sig bakom ratten och ge sig ut på vägarna utan att någon sitter bredvid i bilen.

Du kan ha fått en hel del erfarenhet inom motorsport när det kommer till att köra bil som du kan ha som fördel när du ska ta ditt körkort. Även om du har erfarenhet så är det en helt annan grej att köra efter trafikerade vägar än på en gokartbana eller annan rallyväg så ta det lugnt i trafiken.

Publicerat i Tips. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.