Motorsport en sport som alla andra sporter

Det diskuteras i många hem huruvida motorsport och en del andra sporter skall få kallas sport.

Speedway tävling

Argumenten emot är många och några av dem är bland annat: Hur svårt är det att köra bil? Dom utför ingen fysisk aktivitet. Som tur är så innebär ordet sport mer än vad dessa personer inser. Många tänker inte på att det är skillnad på idrott och sport. Att utöva motorsport kräver god fysik, hög uppmärksamhet och nerver av stål. Risk momenten är stora men skyddsutrustning och tävlingssäkerheten är hög.

Det finns en hel del kategorier inom motorsport egentligen så kan man tävla med alla fordon som har en motor i sig. Men man kan dela in dem i motorcykelsport, bilsport, båtsport och snöskotersport. Just snöskotersport har blivit stort de senaste åren och utövas nu året om.

Det är roligt att en hel del motorsporter numera också sänds på TV i högre grad på svenska kanaler också även om Eurosport och andra sport kanaler sänder mer. Vi skulle behöva en svensk sportkanal. Som motorsports entusiast så innebär möjligheten att kunna spela på olika motorsports evenemang att det tillkommit ett nytt moment till tittandet. Att kunna spela och satsa på att ett visst team eller förare ska vinna VM eller ett GP har gjort upplevelsen roligare. Det finns gott om olika spelbolag som erbjuder spel på motorsporter, och på denna sida så hittar du exempel på flera olika spelbolag.

Vi får hålla tummarna på att våra duktiga svenska förare vinner sina lopp och att de tar poäng i sina serier. Självklart så håller vi tummarna att vår satsning på en tävling går hem.

Motorsport är en sport som sagt och det är lätt att tro att utövarna inte är vältränade eller i form. Tävlingsmomentet är spännande och kombinationen av hastigheten och att det handlar om millimeter mellan de tävlande fordonen gör det till populära publiksporter. Det är också en sport som med ökad sändnings tid på TV hjälper till att bli populärare på samma sätt som fler motorsport event runt omkring i Sverige bidrar med det samma. Ofta handlar motorsporter om att fordonen kommer upp i väldigt höga farter, och är detta under så kontrollerade former som det bara är möjligt och med hög fokus på att göra sporterna så säkra som möjligt. Men just den höga farten är nog det som lockar både utövare som åskådare.

Definitioner

Idrott definieras som ”kroppsutövning med fysisk aktivitet för att få motion och rekreation”. Källa:Wikipedia – Idrott.
Sport definieras som ”Sport är ett samlingsbegrepp för olika atletiska aktiviteter med tävlingsmoment”. Källa:Wikipedia – Sport.

Publicerat i Motorsport. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.